Incidentas įvyko vėlų šeštadienio vakarą Parvano provincijoje, į šiaurę nuo Kabulo, dėl jo abiejose kalnų perėjos pusėse liko įstrigusių keliautojų.

Per incidentą žuvo mažiausiai 12 žmonių, dar 37 buvo sužeisti, sakė Viešųjų darbų ministerijos atstovas spaudai Hamidullah Misbah, pridūręs, kad yra tikimybė, jog aukų skaičius dar išaugs.

Parvano vyresnysis sveikatos apsaugos pareigūnas Abdullah Afghanas Malis sakė, kad tarp žuvusiųjų yra daug smarkiai apdegusių moterų ir vaikų. „Labai sunku nustatyti, kas iš žuvusiųjų yra vyras, o kas – moteris“, – sakė jis.

Pareigūnai sakė, kad dabar perėja uždaryta eismui, o į įvykio vietą sraigtasparniais atskrido gelbėtojų komandos.

Salango perėją, vieną aukščiausiai pasaulyje – 3 650 metrų aukštyje – esančių kalnų kelių, praėjusio amžiaus 6-ajį dešimtmetį nutiesė sovietų specialistai, joje įrengtas 2,6 km ilgio tunelis. Perėja eina per Hindukušo kalnų grandinę, jungiančią sostinę Kabulą su šalies šiaurine dalimi.

Baigus statybą Salango perėja buvo vadinama inžineriniu pasiekimu, tačiau žiemą dėl avarijų, gausaus snygio ir lavinų Salango perėja dažnai uždaroma ištisoms dienoms. 2010 metais ten dėl lavinų žuvo daugiau kaip 150 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją