Kataro diplomato išplatintame pareiškime kritikuojamos Belgijos valdžios institucijos ir primygtinai teigiama, kad buvo remiamasi „netikslia“ informacija.

Graikijos europarlamentarė Eva Kaili yra viena iš šešių asmenų, suimtų po reidų, per kuriuos rasta mažiausiai 1,5 mln. eurų grynųjų pinigų. Įtariama, kad pinigai susiję su viena iš Persijos įlankos valstybių, o EP praėjusią savaitę sustabdė Kataro galimybę patekti į instituciją.

„Sprendimas įvesti tokį diskriminacinį apribojimą, kuris varžo dialogą ir bendradarbiavimą su Kataru dar nepasibaigus teisiniam procesui, neigiamai paveiks regioninį ir pasaulinį bendradarbiavimą saugumo srityje, taip pat vykstančias diskusijas dėl pasaulinio energetinio nepritekliaus ir saugumo“, – sakoma Kataro diplomato pareiškime.

„Labai apmaudu, kad Belgijos vyriausybė nesistengė bendradarbiauti su mūsų vyriausybe, kad nustatytų faktus, kai tik sužinojo apie įtarimus“, – sakė diplomatas.

Pareiškime pabrėžti "artimi" santykiai su Belgija.

„Mūsų šalys bendradarbiavo COVID-19 pandemijos metu, o Kataras yra svarbus suskystintųjų gamtinių dujų tiekėjas Belgijai“, – pabrėžiama pareiškime.

Belgijos prokurorai teigė, kad iki pastarųjų 10 dienų reidų ir suėmimų korupciją EP tyrė ilgiau nei metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją