Karinė įtampa Korėjos pusiasalyje šiais metais smarkiai išaugo, nes Pchenjanas vykdė beprecedenčius ginklų bandymus, įskaitant praėjusį mėnesį paleistą pažangiausią iki šiol tarpžemyninę balistinę raketą.

Pietų Korėjos Jungtinis štabų vadų komitetas pranešė, kad aptiko dvi balistines raketas, kurios buvo paleistos iš Tongčang-ri rajono Šiaurės Pchenjano provincijoje.

Raketos, paleistos 2.13 val. Grinvičo laiku, nuskrido apie 500 kilometrų ir pasiekė maksimalų maždaug 550 kilometrų aukštį, pranešė Japonijos gynybos ministerija.

„Tai kelia grėsmę mūsų šalies, šio regiono ir tarptautinės bendruomenės taikai ir saugumui, ir yra visiškai nepriimtina“, – sakė gynybos ministro pavaduotojas Toširo Ino.

Sekmadieninis raketos paleidimas įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Šiaurės Korėja išbandė „didelės galios kietojo kuro variklį“, o valstybinė žiniasklaida šį bandymą pavadino svarbiu bandymu „kuriant kitą naujo tipo strateginio ginklo sistemą“.

Nepaisydamas griežtų tarptautinių sankcijų dėl savo ginklų programų, Pchenjanas sukaupė tarpžemyninių balistinių raketų (ICBM) arsenalą. Tačiau visos žinomos raketos yra varomos skystuoju kuru, o Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas strateginį prioritetą teikia kietojo kuro variklių pažangesnėms raketoms kūrimui.

Šiais metais Kimas pareiškė norįs, Šiaurės Korėja turėtų galingiausias pasaulyje branduolines pajėgas, ir paskelbė, kad jo šalis yra „negrįžtamai“ tapusi branduoline valstybe.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją