MINUSMA duomenimis, Timbuktu mieste nenustatyti užpuolikai šaudė į policijos patrulį.

„Per išpuolį žuvo du taikdariai, tarp jų – moteris. Dar keturi taikdariai buvo sužeisti, vienas iš jų sunkiai, – nurodoma MINUSMA pareiškime. – Šiuo metu jiems teikiama tinkama priežiūra MINUSMA karinėje ligoninėje Timbuktu.“

JT Saugumo Tarybos pareiškime teigiama, kad per išpuolį žuvo du Nigerijos taikdariai ir vienas Malio gynybos ir saugumo pajėgų narys.

Saugumo Taryba „griežtai pasmerkė išpuolį“ ir paragino vyriausybę skubiai atlikti tyrimą.

MINUSMA vadovas El Ghassimas Wane tviteryje parašė, kad incidentas jį „labai sukrėtė“, o MINUSMA pareigūnas Timbuktu naujienų agentūrai AFP sakė, kad praėjus maždaug 30 minučių po išpuolio grupė pasiuntė greitojo reagavimo pajėgas.

Timbuktu regiono gubernatorius Bakounas Kante AFP teigė, kad bėgdami iš įvykio vietos užpuolikai pateko pas kariuomenės patrulį, ir per susišaudymą žuvo vienas karys bei vienas užpuolikas. B. Kante pridūrė, kad šiuo metu padėtis kontroliuojama.

Nuo 2012 metų Malis kovoja su džihadistų sukilimu. Tūkstančiai žmonių žuvo, šimtai tūkstančių paliko savo namus.

MINUSMA ateitis kelia abejonių, centre, šiaurėje ir rytuose siaučiant smurtui.

2020 metų rugpjūtį Malio kariuomenė įvykdė perversmą, o 2021-ųjų gegužę – antrąjį.

Vokietija ketvirtadienį pareiškė, kad jos pajėgos liks Malyje MINUSMA sudėtyje iki 2024 metų tik tuo atveju, jei chunta leis joms laisvai veikti ir bus surengti rinkimai.

Berlyno duomenimis, Vokietija Malyje turi apie 1 100 karių.

Tai septintoji šalis, kuri pastaraisiais mėnesiais nusprendė nutraukti arba sustabdyti savo dalyvavimą JT misijoje.

Vokietijos kariuomenė Malyje yra nuo 2013 metų, o jos MINUSMA misijoje dalyvauja iki 1 400 karių, daugiausia dislokuotų netoli Gao miesto šiaurėje.

Tačiau pastaraisiais mėnesiais ji susidūrė su vis didesniais sunkumais ir ne kartą buvo priversta sustabdyti žvalgybinį patruliavimą po to, kai chunta atsisakė suteikti skrydžių virš Malio teisę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)