Šeštadienio naktį ne tik laikinai okupuotoje Ukrainos teritorijoje, bet ir Rusijos teritorijoje griaudėjo sprogimai, rašo „Ukrinform“.

Pirmieji pranešimai apie naujus incidentus pasirodė iškart po vidurnakčio. Pirmosiomis gruodžio 17-osios minutėmis sprogimai nugriaudėjo Rusijos Belgorodo srityje.

Praėjus kelioms minutėms po pirmųjų sprogimų Belgorode, sprogimai nugriaudėjo jau Ukrainos teritorijoje – laikinai okupuotame Simferopolyje. Rusų propagandiniai kanalai praneša apie „diversiją“, per kurią galėjo nukentėti priešo benzinvežiai ir karinė technika. Bet šią informaciją dar reikia patvirtinti.

Kaip jau buvo pranešta, penktadienį Rusijos kariuomenė vėl masiškai apšaudė Ukrainą. Iš Kaspijos ir Juodosios jūrų rajonų priešas paleido į Ukrainos kritinės infrastruktūros objektus 76 raketas, iš jų 72 sparnuotąsias (Ch-101, „Kalibr“, Ch-22) ir 4 valdomas aviacines raketas (Ch-59/Ch-31P). Ukrainos oro gynybos pajėgos numušė 60 priešo raketų.

Kaip vakariniame vaizdo kreipimesi sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, rusai turi pakankamai raketų dar keliems tokiems masiniams smūgiams, tokiems kaip penktadienį, tačiau tai nepakeis jėgų pusiausvyros kare, praneša UNIAN.

Apie šeštadienio rytą Odesoje nugriaudėjusius sprogimus praneša portalas „rbc.ua“. Esą buvo girdėti oro pavojau metu. Miesto gyventojai raginami likti slėptuvėse, kol pavojus bus atšauktas.

JAV svarsto išplėsti savo karinę paramą Ukrainai, nes Kyjivas baiminasi dėl naujo Rusijos bandymo užgrobti sostinę jau sausio mėnesį, skelbia „Politico“. Joe Bideno administracija svarsto ne tik išsiųsti priešraketinės gynybos sistemas „Patriot“, bet ir kitus ginklus. Tai gali būti ir vadinamos išmaniosios bombos, apie JAV paramą „Politico„ sakė 6 su informacija susipažinę šaltiniai.

JAV Karo studijų institutas: Putinas ketina daryti spaudimą Baltarusijos diktatoriui Aliaksandrui Lukašenkai.

Vizito į Minską metu Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas ketina daryti spaudimą Baltarusijos diktatoriui Aliaksandrui Lukašenkai, siekdamas gauti nuolaidų dėl abiejų šalių integracijos. Be to, jis nori sudaryti sąlygas naujam puolimui prieš Ukrainą, JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje pažymi analitikai.

Rusija nuo visapusiškos invazijos pradžios vasario 24-ąją Ukrainoje jau neteko apie 97 270 karių (+680 per pastarąsias 24 val.), penktadienį „Facebook“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Štabo duomenimis, iki gruodžio 16-osios Maskvos pajėgos taip pat neteko 2 980 (+5) tankų, 5 952 (+6) šarvuotųjų kovos mašinų, 1 946 (+3) artilerijos sistemų, 410 daugkartinio paleidimo raketų sistemų, 211 priešlėktuvinės gynybos sistemų, 281 lėktuvo, 264 sraigtasparnių, 4 563 automobilių ir degalų cisternų, 16 laivų, 1 648 (+4) dronų, 172 specialiosios technikos vienetų ir 592 sparnuotųjų raketų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės