Laikraštis „The Wall Street Journal“ citavo Ukrainos žvalgybos pareigūnus, kurie teigė, kad V. Putinas įsakė R. Kadyrovui užimti Kijevo vyriausybės rūmus ir nužudyti Ukrainos prezidentą. Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad tokia užduotis R. Kadyrovui yra „savotiška premija“.

Laikraštis pažymėjo, kad Ukrainos žvalgyba pranešė, jog likus trims savaitėms iki plataus masto invazijos V. Putinas pasikvietė R. Kadyrovą į Maskvą, kad „parengtų strategiją“. 2022 m. vasario 25 d. R. Kadyrovo vyrai į Ukrainą įvažiavo trimis šarvuočių kolonomis.

Ukrainos žvalgybos pareigūnai perėmė vaizdo įrašą, kuriame aukšto rango okupantas sako R. Kadyrovui, kad „laikas lygiai 00:00, mes pradedame judėti – daugiau nei 1 500 žmonių, geriausi specialieji daliniai, geriausi kovotojai“. Pirmoji iš trijų „kadyrovcų“ grupių buvo beveik visiškai sunaikinta Ukrainos sostinės pakraštyje. Kitos dvi grupės buvo priverstos persigrupuoti. Jie sustabdė puolimą nepasiekę Kijevo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)