Jis tai pareiškė vaizdo ryšiu kreipdamasis į Europos Tarybą, praneša „Ukrinform“.

„Ateinantis pusmetis daug ką nulems konfrontacijoje, kurią Rusija pradėjo šia agresija. Agresija prieš Ukrainą ir prieš kiekvieną iš jūsų, kadangi galutinis Rusijos taikinys yra kur kas toliau negu mūsų siena ir Ukrainos suverenitetas. Kitas pusmetis pareikalaus iš mūsų dar didesnių pastangų negu jau praėjęs laikotarpis“, – pabrėžė valstybės vadovas.

V. Zelenskis, be kita ko, pažymėjo, kad Rusijos energetinis teroras turi patirti pralaimėjimą. Jis taip pat paragino užtikrinti Ukrainos atsparumą žiemą ir toliau prisidėti prie ukrainiečių aprūpinimo energija.

Pasak jo, reikalinga ir tolesnė gynybinė parama Ukrainai, kuri turi būti ne mažesnė negu per praėjusį pusmetį.

„Mums reikia modernesnės ginkluotės, didesnės apimties tiekimo“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Prezidentas priminė, kad gruodžio 23-iąją sukaks pusė metų, kai Ukrainai buvo suteiktas kandidatės į ES nares statusas. Anot jo, per šį laiką „Ukraina ir visa Europa tapo stipresnės, mes išliekame vieningi ir kaip tik todėl randame efektyvius atsakus į visus antieuropietiškus iššūkius“.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad ukrainiečiai kartu su ES šalimis gina bendras vertybes ir pasiekia „akivaizdžias pergales“. Jis priminė, kad per šetis pastaruosius mėnesius iš okupantų rusų buvo išvaduota Charkivo sritis, dalis Chersono srities ir Chersono miestas.

V. Zelenskis padėkojo Europos Sąjungai už „plataus masto ir visapusišką pagalbą“ Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją