Atleistos EP vicepirmininkės Evos Kaili partneris Francescas Giorgis prisipažino buvęs dalis organizacijos, kuria naudojosi Kataras ir Marokas, kad kištųsi į Europos reikalus, ketvirtadienį rašo laikraščiai „Le Soir“ ir „La Repubblica“, remdamiesi tyrimo dokumentais.

Belgijos teisėsauga vykdo tyrimą dėl spėjamos korupcijos, pinigų plovimo ir įtakos darymo iš užsienio Europos Parlamento aplinkai. Nuo šeštadienio buvo sulaikyti šeši įtariamieji, du jų jau paleisti.

E. Kaili partneris, dirbę padėjėju vieno italų europarlamentaro biure, anot pranešimų, apkaltino buvusį EP deputatą Pierą Antinio Panzerį iš Italijos buvus organizacijos galva. Abu jie lieka sulaikyti.

F. Giorgis teigė, kad jo uždavinys buvo valdyti grynuosius pinigus. Anot jo, du parlamentarai yra gavę pinigų iš P. A. Panzerio. Šio advokatas tikina tokios informacijos neturįs.

„Le Soir“ ir „La Repubblica“ taip pat rašo, kad tyrimas nukreiptas ne tik prieš Katarą, bet ir prieš Maroką, kuris esą taip pat mėgino daryti įtaką europarlamentarams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją