„Michailas Saakašvilis paskelbė bado streiką, reikalaudamas, kad jam būtų leista dalyvauti teismo posėdžiuose vaizdo ryšiu“ iš civilinės ligoninės, kurioje jis gydomas kelis mėnesius, saugomas ginkluotos sargybos, naujienų agentūrai AFP sakė jo advokatas Dito Sadzaglišvilis.

54 metų M. Saakašvilis pernai buvo perkeltas į ligoninę po 50 dienų trukusio bado streiko, paskelbto protestuojant prieš jo įkalinimą, kurį teisių grupės smerkia kaip politiškai motyvuotą. M. Saakašvilį apžiūrėję nepriklausomi gydytojai seniai įspėja, kad jo gyvybei gresia pavojus, nes jam nesuteikiamas tinkamas gydymas. Vienas medikas sakė, kad nuo sulaikymo jis numetė apie 40 kilogramų.

Jo advokatai reikalauja atidėti įkalinimo bausmę, teismo posėdis šioje byloje trečiadienį turėjo būti atidėtas, nes valdžia nesugebėjo suorganizuoti vaizdo ryšio tarp teismo salės ir ligoninės, kurioje yra M. Saakašvilis.

Pagrindinės Sakartvelo opozicinės jėgos įkūrėjas ir nedidelės Kaukazo valstybės prezidentas 2004–2013 m. buvo nuteistas už akių dėl kaltinimų piktnaudžiavimu, 2018 m. jam paskirta šešerių metų kalėjimo bausmė. Provakarietiškas reformatorius buvo įkalintas 2021 m. spalį, praėjus kelioms dienoms, kai slapta grįžo iš tremties Ukrainoje. Jis pasmerkė nuosprendį kaip politiškai motyvuotą. „Amnesty International“ tai pavadino „akivaizdžiu politiniu kerštu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)