"Praėjus metams po mirties vis dar atrandame, kokį didžiulį palikimą šis didis popiežius mums paliko", - iš susijaudinimo virpančiu balsu sakė Šventasis Tėvas

Pagarbą Jonui Pauliui II popiežius atidavė kalbėdamas iš savo kabineto lango, žvelgiančio į Šv. Petro aikštę, kurioje jo pasiklausyti susirinko tūkstančiai žmonių.

Benediktas XVI taip pat sakė, kad ilgo Jono Pauliaus II popiežiavimo žinią "galima nusakyti keliais žodžiais, kuriuos per savo inauguraciją čia, Švento Petro aikštėje, jis ištarė 1978 metų spalio 22 dieną: "Nebijokite, plačiai atverkite duris Kristui".

Iš to paties lango visus 25 popiežiavimo metus Viešpaties angelo maldą daugybe kalbų kalbėjo ir Jonas Paulius II. Paskutinį kartą šiame lange jis pasirodė 2005 metų kovo 30 dieną. Po atliktos tracheotomijos popiežius nebegalėjo kalbėti, tik pakėlė ranką ir palaimino tikinčiųjų minias.

Benediktas XVI prisiminė, kaip lygiai prieš metus šią dieną kentėjo popiežius.

"Numylėtasis popiežius Jonas Paulius II štai šiame kambaryje gyveno paskutiniąsias valandas, paskutinįjį žemiškosios piligrimystės etapą, tikėjimo, meilės ir vilties piligrimystės, kuri paliko gilią žymę Bažnyčios ir žmonijos istorijoje", - sakė Benediktas XVI.

Sekmadienio vakare Benediktas XVI dar kartą pagerbs savo pirmtako atminimą: 21 val. 37 min. vietos (22 val. 37 Lietuvos) laiku, tikslią Jono Pauliaus II mirties valandą, jis iš savo kabineto lango pradės kalbėti rožinį.