Pasak pareigūnės, dabar jos žinyba laukia paaiškinimų, kuo užsiims redakcijos darbuotojai, kad galėtų priimti sprendimus.

„Televizijos kanalui buvo išduota 13 vizų. To tikslas buvo užtikrinti jo laidų transliaciją. Tarp vizų gavėjų – režisieriai, operatoriai, kiti darbuotojai. Todėl dabar, kai licencija anuliuota, reikia išsiaiškinti, ar išliko vizų išdavimo tikslas“, – sakė M. Rozė.

„Kaip mes girdėjome, „Dožd“ planuoja ir toliau skelbti turinį „Youtube“, tai irgi tam tikra prasme yra laidų kūrimas. Todėl mes parašėme šiai bendrovei, pateikėme klausimus dėl kiekvieno žmogaus – tegul paaiškina, ką jie veiks ir ar išlieka pradinis vizos gavimo tikslas“, – pridūrė žinybos vadovė.

Anot jos, jeigu Valstybės saugumo tarnyba pateiks informaciją, kad konkretus darbuotojas kelia grėsmę šalies saugumui, tai jo viza tučtuojau bus anuliuota, o šiaip jau sprendimas bus priimtas atsižvelgiant į „Dožd“ vadovybės atsakymus. Jų tikimasi sulaukti iki gruodžio 20 d.

Praėjusį antradienį Nacionalinė elektroninių žiniasklaidos priemonių taryba (NEPLP) priėmė sprendimą anuliuoti Latvijoje veikiančio nepriklausomo Rusijos televizijos kanalo „Dožd“ licenciją dėl grėsmės nacionaliniam saugumui ir viešajai tvarkai. Pasak NEPLP pirmininko Ivaro Abolinio, žengti šį žingsnį paskatino pastaruoju metu užfiksuoti pažeidimai: nebuvo transliacijų garso takelio valstybine kalba, Krymas žemėlapyje buvo vaizduojamas kaip Rusijos dalis, vedėjas vadino Rusijos armiją „mūsų armija“. NEPLP taip pat rėmėsi iš Valstybės saugumo tarnybos gauta informacija, kurios turinio I. Abolinis neatskleidė.

Sprendimas įsigaliojo naktį į ketvirtadienį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją