Catherine Colonna sakė, jog tai – „nauji įsipareigojimai“, prisiimti per šią konferenciją. „Tai pagalba arba dovanos natūra. Tai nėra paskolos“, – sakė ministrė.

Ji sakė, kad pagalba „bus suteikta artimiausiomis dienomis ir žiemos mėnesiais, o tai padės sustiprinti civilinės infrastruktūros atsparumą“.

Beveik pusė pagalbos – apie 400 mln. eurų – bus skirta Ukrainos energetikos sektoriui, nuolat Rusijos bombarduojamam. „Negalime palikti jų (ukrainiečių) vienų atremti žiemą, atremti agresorę, siekiančią sukelti jiems sunkumų“, – per spaudos konferenciją sakė ji.

C. Colonna taip pat patvirtino, kad sukurta nauja platforma koordinuoti civilinę pagalbą Ukrainai, ji leis donorams sužinoti Ukrainos poreikius ir priimti pagalbą iš kitų šalių. Naujasis vadinamasis „Paryžiaus mechanizmas“ bus realaus laiko platforma, kurią valdys Europos Komisija.

„Mums Ukrainoje tai labai stiprus signalas“, – žurnalistams sakė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas. „Tai rodo, kad visas civilizuotas pasaulis palaiko Ukrainą“, – pridūrė jis.

C. Colonna pabrėžė, kad antradienio konferencijoje dalyvavo Bahreinas, Kambodža, Kataras, Indija, Indonezija ir Turkija. „Šias šalis retai matote Ukrainai skirtose tarptautinėse konferencijose“, – sakė ji žurnalistams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją