„Šiuo metu mieste nėra elektros. Situacija sunki, tačiau kontroliuojama“, – socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė Kyrylo Tymošenko, prezidento administracijos vadovo pavaduotojas.

Elektros tiekimas Odesoje užtikrinamas tik ligoninėms, gimdymo namams ir kitiems itin svarbiems objektams.

Odesos gubernatorius Maksimas Marčenko pareiškė, kad Rusija miestą naktį atakavo nepilotuojamais orlaiviais, o Ukrainos pajėgoms pavyko numušti du iš jų.

Kyijvas neseniai paskelbė, kad pietų Ukraina šiuo metu patiria elektros tiekimo sutrikimus nes Rusija vėl taikosi į šalies energetikos infrastruktūrą.

Pirmadienį Rusija paleido dešimtis sparnuotųjų raketų į svarbius Ukrainos infrastruktūros objektus.

Kremlius išpuolių prieš Ukrainos infrastruktūros objektus ėmėsi patirdamas žeminančius pralaimėjimus mūšio lauke.

Ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas žadėjo tęsti smūgius Ukrainos energetikos sistemai nepaisydamas to, kad pasaulis pasmerkė šiuos išpuolius, palikusius milijonus Ukrainiečių be elektros ar šilumos.

Kaip anksčiau pranešta, iš pradžių Iranas neigė tiekęs Rusijai dronus kamikadzes „Shahed“, tačiau vėliau ėmė aiškinti, kad jų „ribotą kiekį“ perdavė neva dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą.

Vis dėlto Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad Iranas meluoja nes ukrainiečiai kone kasdien numuša apie dešimt šių nepilotuojamų orlaivių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją