Rusijos vadovas sakė, kad po to, kai jis vasario 24 dieną pasiuntė karius į Ukrainą, JT Žmogaus teisių taryba, Europos Taryba ir kitos žmogaus teisių gynimo organizacijos „pradėjo demonstruoti savo cinišką šališkumą“.

„Tai reiškė, kad šios struktūros negalėjo įgyvendinti savo užsibrėžtų tikslų“, – sakė V. Putinas, kalbėdamas per kasmetinį Kremliaus žmogaus teisių tarybos posėdį.

„Dėl jų akivaizdaus šališkumo Rusija buvo priversta atsisakyti narystės daugelyje šių organizacijų“, – sakė jis per televiziją transliuotose pastabose.

„Matome, kad žmogaus teisių doktrina naudojama siekiant sunaikinti valstybių suverenitetą, pateisinti Vakarų politinį, finansinį, ekonominį ir ideologinį dominavimą“, – pridūrė jis.

Jis taip pat apkaltino užsienio žiniasklaidą skleidžiant „niekingus pramanus“ ir „akivaizdų melą“ apie Maskvos karinę operaciją Ukrainoje.

Pasiuntusi karius į Ukrainą, Maskva priėmė įstatymus, pagal kuriuos numatomos iki 15 metų laisvės atėmimo bausmės už valdžios institucijų melaginga pripažintos informacijos apie kariuomenę skleidimą.

V. Putino valdymo pradžioje Kremliaus žmogaus teisių taryboje buvo nemažai kritiškų balsų, tačiau po beprecedenčio susidorojimo visi jie buvo nustumti į šalį. Dauguma garsių V. Putino kritikų sėdi kalėjime arba yra išvykę iš šalies, o stebėtojai teigia, kad naujoji V. Putino žmogaus teisių tarybos sudėtis tvirtai palaiko Kremliaus liniją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)