Apie savo sprendimą, priimtą kartu su Policijos ir sienos apsaugos departamentu, KaPo trečiadienį informavo socialiniuose tinkluose.

„Tarnavimas Rusijos ardomajai politikai turės padarinių. Kartu su Policijos departamentu mes anuliavome Kremliaus aktyvisto A. Kornilovo leidimą gyventi šalyje“, – sakoma KaPo pranešime tviteryje.

Pasak KaPo atstovų, leidimas gyventi šalyje anuliuojamas dėl saugumo, jeigu galima įžvelgti grėsmę konstitucinei santvarkai ir siekiama užkirsti kelią galimiems nusikaltimams ateityje.

„Aš net nežinau, kaip tai komentuoti. Štai tokia demokratija. Manau, kad sprendimas susijęs su mano profesine žurnalistine veikla. Pačiame nutarime šiuo klausimu nėra jokių suprantamų atsakymų. Tik kažkas parašyta apie antivalstybinę veiklą, kad esą aš keliu pavojų, bet nieko aiškaus. Nėra konkretumo, ar šis sprendimas priimtas todėl, kad aš vadovavau portalui „Baltija“, ar kad dalyvavau „Nemirtingojo pulko“ eitynėse arba Rusijos tėvynainių koordinacinės tarybos darbe“, – sakė žurnalistams A. Kornilovas.

Jis yra jau ne pirmas Rusijos pilietis, kurį KaPo šįmet paskelbė Kremliaus įtakos agentu.

„Deportacijos kaip tokios nebuvo, kadangi aš jau nebuvau Estijos teritorijoje. Gavau elektroninį laišką, kuriame buvo pranešta, kad nuo tokios ir tokios dienos aš turiu būti deportuotas“, – teigė A. Kornilovas.

Pasak jo, jis jau daugiau kaip tris mėnesius yra Rusijoje, šiuo metu gyvena Maskvoje.

„Mano tėvai jau mirę, bet Estijoje liko jų kapai. Žmona ir suaugę vaikai taip pat gyvena Estijoje“, –pridūrė A. Kornilovas.

Jis neatmetė, kad apskųs Estijos valdžios sprendimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją