Jį patiria abiejų lyčių asmenys ir visos amžiaus grupės, sakė A. Kostinas Vokietijos „Funke Media Group“ laikraščiams ir Prancūzijos laikraščiui „Ouest-France“, jo pasisakymą dpa matė dar prieš paskelbiant pirmadienį.

A. Kostinas apkaltino Rusijos kareivius tyčia naudojant seksualinį smurtą kaip karo ginklą „ukrainiečiams pažeminti“. „Daugeliu atvejų žmones prievartauja, kankina, o paskui nužudo rusų kareiviai. Dažnai prievartavimas vyksta artimųjų ir vaikų akivaizdoje", – sakė A. Kostinas.

Rusijos vadai dažnai įsako arba bent jau pritaria prievartavimui, teigia A. Kostinas. Jo teiginių nebuvo įmanoma nepriklausomai patikrinti.

„Human Rights Watch“ Vokietijos padalinio direktorius Wenzelis Michalskis taip pat įžvelgia sisteminį požiūrį į smurtą, kai kalbama apie vasario pabaigoje prasidėjusią Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Žiaurumai prieš civilius yra Rusijos kareivių Ukrainoje karo taktikos dalis“, – „Funke Media Group“ laikraščiams sakė W. Michalskis. "Už kareivių įvykdytus smurtinius veiksmus, įskaitant išžaginimą, Rusijos politiniai lyderiai ir kariuomenė nebaudžia. Priešingai, ypač žiauriai veikiančios pajėgos pagerbiamos", – sakė jis.

Ukrainos generalinio prokuroro teigimu, per maždaug devynis mėnesius trunkantį karą Ukrainoje žuvo beveik 8500 civilių, įskaitant 440 vaikų. Daugiau nei 11 tūkst. civilių buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)