Pasak jo, ten esantys Rusijos šaudmenų sandėliai kelia pavojų regionui, praneša portalas „NewsMaker“.

Kaip pareiškė N. Popescu, neteisėtas Rusijos kariuomenės buvimas Uždniestrėje yra kėsinimasis į Moldovos suverenitetą ir neutralumą.

„Mes ryžtingai kartojame mūsų raginimą besąlygiškai išvesti visą Rusijos kariuomenę iš Moldovos teritorijos pagal tarptautines sutartis ir Moldovos konstitucijos nuostatą dėl šalies neutralumo. Aš taip pat noriu atkreipti jūsų dėmesį į šaudmenų sandėlį Kobasnoje (Uždniestrė), kuris kelia didelę grėsmę Moldovai ir visam regionui. Juos reikia utilizuoti arba išvežti laikantis skaidrių tarptautinių procedūrų“, – pažymėjo ministras.

N. Popescu taip pat išsakė susirūpinimą dėl žmogaus teisių pažeidinėjimo Uždniestrėje ir pabrėžė, kad Kišiniovas ketina spręsti Uždniestrės konfliktą „tik dialogu ir taikiomis priemonėmis užtikrinant Moldovos suverenitetą ir teritorijos vientisumą su tarptautinės bendruomenės pripažintomis jos sienomis“.

Moldovos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad „žiaurus Rusijos karas prieš Ukrainą kelia grėsmę taikai ir saugumui Europoje ir yra akivaizdus tarptautinės teisės pažeidimas“. Moldovos vardu jis solidarizavosi su Ukraina jos kovoje už laisvę.

Forume Lodzėje dalyvavo 56 ESBO šalių atstovai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją