Motinoms, per karą netekusioms savo sūnų, dovanojami rankšluosčiai, tortai, troškintos mėsos konservai ir pigi arbata. Apie tai, kaip valstybė bando atsiskaityti su mobilizuotų asmenų šeimomis, rašo „The Insider“.

Kursko srities valdžia žuvusių karių motinoms bei žmonoms įteikė po rankšluosčių rinkinį ir tortą. Jie buvo išdalyti Motinos dienos išvakarėse.

„Lgovsko rajono vadovas Sergejus Korosteliovas susitiko su žuvusių karių, dalyvavusių specialioje karinėje operacijoje, motinomis“, – skelbė rajono administracija.

Dovanas teikė pats S. Korosteliovas. Ši akcija sukėlė rezonansą žiniasklaidoje bei socialiniuose tinkluose. Į ją teko sureaguoti ir Kursko srities administracijai, kuri nepagailėjo kritikos S. Korosteliovui.

„Rajono viršininkas turėtų padaryti išvadas ir užkirsti kelią tokiam abejingumui ir tokiems veiksmams, diskredituojantiems valdžią“, – TASS žurnalistams pareiškė administracijos atstovai spaudai.

Tatarstane mobilizuotų karių motinoms Motinos dienos proga taip pat buvo įteiktos dovanos. Tiesa, rankšluosčiai į dovanų rinkinius nebuvo įtraukti. Kiekviena iš 112 moterų gavo ryžių, grikių, arbatos „Princessa Nuri“, saldainių, kondensuoto pieno, vaflių, troškintos mėsos konservų ir šprotų. Žurnalistai paskaičiavo, kad tokio rinkinio kaina siekė kiek daugiau nei 1000 rublių.

Čeliabinsko srityje mobilizuotų karių motinos su švente buvo pasveikintos įteikiant atviruką.

„Motinos dienos išvakarėse visose miesto švietimo įstaigose vyko šiai šventei skirti renginiai. Renginių formatas buvo įvairus: koncertai, edukaciniai užsiėmimai, konkursai. Savivaldybės vadovo Nikolajaus Šimanovičiaus nurodymu motinoms, kurių sūnūs tapo specialiosios karinės operacijos dalyviais, buvo įteikti sveikinimo atvirukai“, – pasakojo Olga Lytkina, vadovaujanti karių, dalyvaujančių specialioje karinėje operacijoje, šeimų palaikymo štabui „My vmeste“ („Mes kartu“).

Moterų, stovinčių su pinigais rankose, nuotraukos socialinėje žiniasklaidoje pradėtos skelbti beveik iškart po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Žuvusių karių žmonoms bei motinoms buvo skiriama po 10 tūkst. rublių, ir, gavusios pinigus, jos turėdavo pozuoti fotoreportažams (dažniausiai Z raidės fone). Šios nuotraukos socialiniuose tinkluose daug kartų susilaukė kritikos dėl tokios „ataskaitinės buhalterijos“, tačiau jos vis tiek skelbiamos toliau. Manoma, kad jas publikuoja Igorio Girkino bendražygis Jevgenijus Skripnikas.

I.Skripnikas taip pat dažnai skelbia fotoataskaitas, kuriose užfiksuoti pirkiniai „Novorosijos kovotojams“, nupirkti „draugų pagalba“. Pavyzdžiui, jose nufotografuoti trys mažieji pėstininkų kastuvai, vaistai sužeistam kariui už 1800 rublių, maskuojantis tinklas ar miegmaišiai – bet kurį pirkinį lydi privaloma vaizdo ataskaita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)