Pasak oficialiosios naujienų agentūros KCNA pranešimo, Kimas tai paskelbė trečiadienį vykusiame politbiuro susirinkime, kuriame partijos vadovybei pareiškė, kad 2023-ieji bus „istoriniai metai“.

Karinė įtampa Korėjos pusiasalyje šiais metais smarkiai išaugo, nes Pchenjanas vykdė beprecedenčius ginklų bandymus, įskaitant praėjusį mėnesį paleistą pačią pažangiausią tarpžemyninę balistinę raketą.

Per šią raketų paleidimų virtinę pirmą kartą nuo Korėjos karo pabaigos 1953 metais raketa kirto faktinę jūrų sieną ir nusileido netoli Pietų Korėjos teritorinių vandenų.

Apie partijos posėdį paskelbta po mėnesius trukusių Seulo ir Vašingtono perspėjimų, kad Pchenjanas yra pasirengęs atlikti dar vieną, jau septintąjį, branduolinį bandymą.

Praėjusį mėnesį kartu su savo mažamete dukra stebėjęs raketos „monstro“ „Hwasong-17“ paleidimą Kimas pareiškė norintis, kad Šiaurės Korėja turėtų galingiausias pasaulyje branduolines pajėgas.

Kimas pažymėjo, kad 2023 metai bus „istoriniai metai“, nes bus minimos ir 75-osios šalies įkūrimo metinės, ir septyni dešimtmečiai nuo Korėjos karo, kuris baigėsi paliaubomis, bet ne taikos sutartimi, pabaigos.

Pchenjanas paprastai teikia ypatingą reikšmę įvairiems jubiliejams ir sukaktims, dažnai jas pažymi kariniais paradais ir raketų paleidimais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją