Grupuotės atstovas spaudai pareiškė, kad irakietis A. H. al Hashimi al Qurashi žuvo „mūšyje su Dievo priešais“, bet nepateikė išsamesnės informacijos apie jo žūties datą ar aplinkybes.

IS atstovas paskelbtame garso pranešime nurodė, kad naujuoju judėjimo lyderiu tapo Abu al-Husseinas al-Husseini al-Qurashi.

Išsamesnės informacijos apie naująjį vadeivą atstovas nepateikė, bet pareiškė, kad jis yra džihadistas „veteranas“, ir paragino visas IS ištikimas grupuotes prisiekti jam ištikimybę.

IS 2014 metais užėmė dideles Irako ir Sirijos dalis, bet jos „kalifatas“ vėliau žlugo neatlaikęs virtinės puolimų.

Irakas 2017-aisiais paskelbė įveikęs IS, o kaimyninėje Sirijoje grupuotė buvo nugalėta 2019 metais.

Tačiau džihadistų grėsmė išlieka ir grupuotė toliau vykdo išpuolius.

Ankstesnis IS vadeiva Abu Ibrahimas al-Qurashi žuvo anksčiau šiais metais per naktinį JAV reidą Šiaurės Sirijos Idlibo provincijoje.

Jo pirmtakas Abu Bakras al-Baghdadi žuvo taip pat Idlibe 2019 metų spalį.

Knygą apie IS parašęs Hassanas Hassanas sakė, jog pagal vieną „beprecedentį“, bet įmanomą scenarijų, A. H. al Hashimi al Qurashi „žuvo „atsitiktinai“ per reidą ar mūšį, kuriame jį nužudęs asmuo – kas tas asmuo bebuvo – nežinojo, kas jis toks“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją