Antradienį, viešėdama Londone, Olena Zelenska kreipsis į parlamento narius, praėjus kelioms dienoms po to, kai ministras pirmininkas Rishi Sunakas pirmą kartą apsilankė Kyjive ir susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

BBC radijo 4 programos „Today“ laidoje, kurios įrašas bus transliuojamas vėliau antradienį, O. Zelenska ragino britų visuomenę šventiniu laikotarpiu nepamiršti Rusijos invazijos tragedijos.

Ji taip pat teigiamai įvertino JK paramą Ukrainos pasipriešinimo pastangoms prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino pajėgas artėjant žiemai.

Radijo laidai ji sakė: „Mes jaučiame tą [tvirtą paramą] dėl pagalbos mūsų prievarta perkeltiems žmonėms, dėl politinės ir finansinės paramos bei humanitarinės pagalbos, kurią gauname iš britų.“

„Ukrainiečiai yra labai pavargę nuo šio karo, bet mes neturime kito pasirinkimo. Mes kovojame už savo gyvybes. Didžiosios Britanijos visuomenė turi pasirinkimą. Jie gali susitaikyti su mūsų tragedija, susitelkti į sau svarbius dalykus gyvenime“, – pridūrė O. Zelenska.

„Mano žinutė britams yra tokia: Tai ne tik karas už mūsų laisvę ir gyvybes. Tai priešingų pasaulėžiūrų karas, karas dėl vertybių. Svarbu, kad jos būtų išsaugotos. Tai kova už tiesą ir žmogiškąsias vertybes. Labai tikimės, kad artėjantis Kalėdų laikotarpis neleis jums pamiršti mūsų tragedijos ir priprasti prie mūsų kančių“, – kalbėjo ji.

Pirmadienį O. Zelenska lankėsi Dauningo gatvėje ir susitiko su premjero žmona Akshata Murty.

JK užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly šią savaitę vyks į Rumuniją, kur vyks NATO sąjungininkų susitikimas ir jame Ukraina vėl bus svarbiausias darbotvarkės klausimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją