Po penktadienį įvykdyto išpuolio, sukrėtusio šalį, kurioje pastaraisiais metais padaugėjo šaudynių mokyklose, Arakruso miesto, esančio Espirito Santo valstijoje, valdžia pranešė, kad kai kurių iš maždaug 10 sužeistųjų, įskaitant tris mokytojus ir vieną mokinį, būklė yra sunki.

„Deja, Arakruso tragedija dar nesibaigė“, – šeštadienį sakė valstijos gubernatorius Renato Casagrande.

„Su giliu apgailestavimu patvirtiname, kad mirė dar viena auka – mokytoja Flavia Amboss Mercon“, – tviteryje rašė gubernatorius, kuris Espirito Santo valstijoje paskelbė trijų dienų gedulą.

Šaudynės Brazilijos mokykloje

Šaulys savo buvusioje valstybinėje pradinėje ir vidurinėje mokykloje ėmė šaudyti į grupę mokytojų, nušovęs du žmones ir pašovęs dar devynis.

Išbėgęs iš tos mokyklos, jis įsiveržė į šalia esančią privačią mokyklą, kurioje nušovė paauglę ir sužeidė dar du žmones.

Espirito Santo policija pranešė, kad jis buvo suimtas ir jam bus pateikti kaltinimai nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti sunkinančiomis aplinkybėmis.

Pasak Brazilijos žiniasklaidos, šeštadienį kitų trijų žuvusiųjų giminaičiai surengė atlaidus.

Tyrimų instituto „Sou da Paz“ duomenimis, šis išpuolis buvo dvyliktosios šaudynės mokykloje Brazilijoje nuo 2002 metų.

Pastarieji išpuoliai paskatino raginimus pertvarkyti ginklų politiką, o kritikai neigiamai vertina daugybę prezidento dekretų, kuriais sušvelnintos šaunamųjų ginklų ir šaudmenų naudojimo taisyklės, priimtų valdant kraštutinių dešiniųjų prezidentui Jairo Bolsonaro (Žairo Bolsonaro).

Išrinktasis Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva), kuris griežtai kritikavo buvusio kariuomenės kapitono siekį sušvelninti ginklų kontrolės įstatymus, praėjusį mėnesį rinkimuose nugalėjo J. Bolsonaro.

Pareigūnų duomenimis, šaulys, kuris yra policininko sūnus, šaudė iš dviejų šaunamųjų ginklų, kurie abu registruoti jo tėvo vardu. Vienas yra jo tarnybinis pistoletas, o kitas – privačiai registruotas ginklas.

Pasak R. Casagrande, paauglys, regis, buvo kruopščiai suplanavęs savo išpuolį.

Anot tyrėjų, ant kariško stiliaus drabužių, kuriuos dėvėjo šaulys, buvo svastikos ženklas, todėl bandoma išsiaiškinti, ar jis gali būti susijęs su kokia nors ekstremistine organizacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją