Kaip praneša portalas ERR, Ukrainos pasieniečiai atvyko dirbti prie rytinės Estijos sienos su Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ pagalba.

Ukrainiečiai dirba Narvos ir Luhamos pasienio punktuose.

Remdamiesi Ukrainos pareigūnų patikrinta papildoma informacija, Estijos pasieniečiai galės greičiau priimti sprendimus, ar leisti atvykėliams kirsti šalies sieną, ir greičiau padėti pabėgėliams.

Pasak Estijos policijos ir sienos apsaugos departamento atstovo Egerto Beličevo, žinyba ieškojo įvairių būdų, kaip pasitelkti kolegas ukrainiečius darbui prie rytinės Estijos sienos, ir jis džiaugiasi, kad tai tapo realybe su „Frontex“ parama.

„Mūsų pasieniečiams ir jiems padedantiems „Frontex“ darbuotojams rytiniame šalies pasienyje nelengva: kasdien iš šimtų žmonių reikia atrinkti tuos, kurie tikrai bėga nuo karo, ir tuos, kurie neturi teisės atvykti į Estiją. Ukrainos pasieniečiai gali mums padėti savo žiniomis ir informacija“, - pažymėjo E. Beličevas.

Ukrainos pasieniečiai Estijoje dirbs mėnesį. Vėliau bus sprendžiama, ar pratęsti jų komandiruotę. Komandiruotpinigius ukrainiečiams moka „Frontex“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją