Suvalkų koridorius – retai apgyvendinta Lenkijos teritorija, esanti tarp Baltarusijos ir Rusijos Kaliningrado eksklavo – yra strategiškai svarbus, nes jei Rusija jį užimtų, Baltijos šalys būtų izoliuotos nuo likusios NATO dalies.

„Šių pratybų dalis buvo užduotys,... suformuluotos remiantis mūsų patirtimi ir mūšio lauko Ukrainoje stebėjimu, – sakė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas. – Mes žinome, kokius metodus naudoja Rusija ir kokie (gynybos) būdai yra veiksmingi“.

„TUMAK-22“ pratybose dalyvauja 2 000 sausumos ir oro pajėgų karių, pranešė Lenkijos gynybos ministerija. Pratyboms buvo naudojama daugiau kaip 1 000 kovinės ir logistinės paramos įrangos vienetų.

Snieguotą dieną per pratybas buvo treniruojamasi kirsti vandens telkinius ir išsilaipinti. Prasidėjus imituotai atakai, prie Kepno ežero netoli Klusų kaimo pasigirdo sprogimai.

„Tai, kas šiandien įvyko prie Kepno ežero, buvo didesnių pratybų, vykstančių jau kelias savaites, dalis“, – sakė pulkininkas Tomaszas Biedziakas.

Pratybų metu dešimtys Lenkijos ir sąjungininkų karių kirto vandens telkinį karinėmis mašinomis ant amfibinių transporterių, o JAV kariai su tankais „Abrams“ imitavo priešo persekiojimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją