Ieškinys pateiktas remiantis naujuoju įstatymu, ginančiu lytinės prievartos aukas ir praėjus dešimtmečiams po įtariamų nusikaltimų.

Elizabeth Jean Carroll advokatai atnaujintą ieškinį pateikė praėjus kelioms minutėms po to, kai įsigaliojo naujas Niujorko valstijos įstatymas, kuriuo remdamiesi nukentėjusieji gali pateikti ieškinį nepriklausomai nuo senaties terminų.

78-erių E. J. Carroll 2019 metų lapkritį pateikė prieš D. Trumpą federalinį civilinį ieškinį dėl šmeižto ir jis šiuo metu nagrinėjamas. Spalį tiek E. J. Carroll, tiek buvęs JAV prezidentas Niujorko teisėjui pateikė parodymus su priesaika.

Atnaujintame ieškinyje buvusi žurnalo „Elle“ skiltininkė kaltina D. Trumpą įžeidimu veiksmu, „kai jis ją jėga išžagino ir graibė“, taip pat šmeižtu įraše jo tinkle „Truth Social“, kuriame eksprezidentas neigė ją išžaginęs.

Naujame ieškinyje E. J. Carroll prašo nenurodomo dydžio kompensacijų už patirtą psichologinę traumą, skausmą ir kančias, orumo praradimą ir padarytą neigiamą poveikį jos reputacijai.

Anksčiau pateikto ieškinio nagrinėjimą teisme planuojama pradėti 2023-ųjų pradžioje. Pirmininkaujantis teisėjas gali nuspręsti įtraukti į šią bylą naujuosius kaltinimus.

2019 metais E. J. Carroll išleido knygą, kurioje pirmą kartą viešai prabilo apie patirtą D. Trumpo seksualinę prievartą. Moteris knygoje teigė, kad 1995-ųjų pabaigoje ar 1996-ųjų pradžioje D. Trumpas ją išprievartavo persirengimo kambaryje prabangioje Niujorko universalinėje parduotuvėje „Bergdorf Goodman“.

Tačiau tik šį ketvirtadienį įsigaliojo minėtas Niujorko įstatymas – iki tol E. J. Carroll negalėjo pateikti dar vieno ieškinio dėl įžeidimo veiksmu, nes įtariamas nusikaltimas įvyko pernelyg seniai.

D. Trumpas primygtinai neigė jam mestus kaltinimus ir sakė, kad net nepažįsta E. J. Carroll. Jis taip pat teigė, kad ši moteris yra „ne jo skonio“ ir kad ji „absoliučiai meluoja“.

Ketvirtadienį įsigaliojęs įstatymas Niujorko valstijoje suteikia seksualinės prievartos aukoms vienerių metų laikotarpį, per kurį jos gali kelti bylas savo įtariamiems prievartautojams, net jeigu tokio pobūdžio incidentas įvyko seniai.

Naujajame skunde E. J. Carroll pakartojo, kad daugiau nei 20 metų tylėjo, nes bijojo sulaukti neigiamų pasekmių, tačiau apsigalvojo po to, kai 2017-aisiais kilo judėjimas „#MeToo“ prieš lytinį smurtą ir piktnaudžiavimą galia.

Spalio 12 dieną D. Trumpas savo „Truth Social“ paskyroje rašė, jog E. J. Carroll „visiškai išsigalvojo istoriją, kad aš su ja susitikau prie „Bergdorf Goodman“ durų“, ir pridūrė, jog „tai yra apgaulė ir melas, kaip ir visos kitos apgaulės prieš mane“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją