Naujienų agentūrai AFP jis sakė, kad eglutės lemputės kiekvieną vakarą bus įjungiamos tik keturioms valandoms – nuo ketvirtos iki aštuntos valandos – o ne nuolat, kaip pernai.

Iš netoliese esančių Brandenburgo miškų parsivežtas medis papuoštas 4,920 tūkst. taupių energijos atžvilgiu LED lempučių, kurios sunaudos 287 vatvalandes.

Ketvirtadienį vaikų choras, dalyvaujant O. Scholzui, medžio papėdėje sugiedojo klasikinę giesmę „O Kalėdų eglute“ („O Tannenbaum“).

Praėjusiais metais eglutė buvo pastatyta Angelai Merkel vis dar einant kanclerės pareigas.

Buvusi Vokietijos vadovė atsistatydino gruodžio 8 dieną užleisdama vietą socialdemokratui O. Scholzui bei jo koalicijos partneriams – Žaliesiems ir liberaliajai FDP partijai.

Už kelių šimtų metrų nuo kanclerio būstinės, priešais Brandenburgo vartus stovinti kita Kalėdų eglė taip pat bus įžiebiama ne visai parai, o tik 6 valandoms per dieną.

Vasario 24 dieną prasidėjusi Rusijos invazija į Ukrainą supurtė pasaulines energijos rinkas – sukėlė kainų šuolį ir privertė europiečius nerimauti dėl galimo energijos stygiaus žiemos metu.

Siekdama išvengti opių problemų metų sandūroje, Vokietija ėmėsi naudoti naujus gamtinių dujų šaltinius ir skatinti energijos taupymo priemones.

Nuo liepos Berlyne naktimis išjungiami prožektoriai, apšviečiantys apie 200 viešųjų paminklų ir pastatų, įskaitant raudonų plytų rotušę, Valstybės operos teatrą ir Šarlotenburgo rūmus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją