Pranešimas apie šią akciją pasirodė vienoje iš Moldovos leidinio „Newsmaker“ publikacijų.

„Tamsoje, bet #be jūsų. Mūsų vaikai ir anūkai turi turėti kitokią ateitį! Kovosime už jų normalų gyvenimą civilizuotame pasaulyje“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė kompanijos TRACOM generalinio direktoriaus pareigas einanti Aurelia Salicov.

Prierašu „Tamsoje, bet #be jūsų“ „Telegram“ kanale paviešintą savo nuotrauką papildė ir žurnalistas Dumitru Ciorici.

„Šviesa užgeso, bet mūsų komanda mobilizavosi ir padarė tai, ką sugeba geriausiai, t. y. savo darbą... Šį karą reikia sustabdyti. Nedelsiant“, – parašė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Danielis Voda.

„Praėjo keturios valandos, o elektros vis nėra. Bet viskas gerai, mes laikomės, kadangi ir Ukraina laikosi, kadangi #be jūsų“, – parašė aktyvi visuomenės veikėja Constanta Dohotaru.

Moldova trečiadienį paskelbė, kad jos teritorijoje vėl smarkiai sutriko elektros tiekimas dėl naujų Rusijos smūgių kaimyninės Ukrainos energetikos infrastruktūrai.

„Dėl Rusijos [vykdomo] ukrainiečių energetikos sistemos bombardavimo pastarąją valandą daug kur visoje šalyje nutrūko elektros tiekimas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Moldovos vicepremjeras Andrejus Spinu.

Valstybinė elektros tinklų operatorė „Moldelectrica“ stengėsi atkurti elektros tiekimą.

Užsienio reikalų ministras Nicu Popescu tviteryje anglų kalba pranešė, kad elektros tiekimas sutriko sostinėje ir net užsienio reikalų ministerijos pastate.

„Nurodžiau iškviesti Rusijos ambasadorių pasiaiškinti“, – pridūrė jis.

Tarp Ukrainos ir Rumunijos įsispraudusi Moldova didelių elektros tiekimo sutrikimų buvo patyrusi ir anksčiau šį mėnesį ir juos taip pat lėmė Rusijos raketų smūgiai Ukrainos energetikos infrastruktūrai.

Ukraina anksčiau tiekė 30 proc. Moldovai reikalingos elektros, o likusius 70 proc. tiekė šiluminė elektrinė Padniestrėje – su Ukraina besiribojančiame separatistiniame Moldovos regione.

Rusijos remiami separatistai šiame regione yra apriboję elektros tiekimą likusiai šalies teritorijai, tačiau įsikišo Rumunija, sutikusi pigiau parduoti elektrą Moldovai.

„Rusija paliko Moldovą tamsoje“, – po naujausių Rusijos smūgių Ukrainai trečiadienį pareiškė Moldovos proeuropietiška prezidentė Maia Sandu.

„Negalime tikėti režimu, kuris mus palieka tamsoje ir šaltyje, kuris sąmoningai žudo žmones“, – parašė ji socialiniame tinkle „Facebook“ ir pažadėjo atkurti energijos tiekimą.

M. Sandu yra įspėjusi, kad jos 2,6 mln. gyventojų turinčiai šaliai šią žiemą gali pritrūkti gamtinių dujų ir elektros energijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)