Bazei, esančiai į šiaurę nuo Hasakės miesto, kuria bendrai naudojosi kurdų pajėgos ir JAV vadovaujama koalicija, antradienį smogė turkų dronas, anksčiau pranešė kurdai ir Sirijos karą stebinti organizacija.

Per ataką žuvo du kurdų vadovaujamoms Sirijos demokratinėms pajėgoms (SDF) priklausę kovotojai.

Jungtinių Valstijų centrinis štabas (CENTCOM) antradienį išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad smūgis nesukėlė pavojaus JAV pajėgoms.

„Gavome papildomos informacijos, kad kilo pavojus JAV kariams ir personalui“, – teigiama naujame CENTCOM pareiškime naujienų agentūrai AFP trečiadienį, nepateikiant išsamesnės informacijos.

SDF nurodė, kad bazė buvo naudojama planuojant ir vykdant bendras operacijas prieš „Islamo valstybę“ – džihadistų grupuotę, kurią kurdų vadovaujamos pajėgos su Vašingtono vadovaujamos tarptautinės koalicijos pagalba 2019 metų pradžioje nugalėjo Sirijos šiaurės rytuose.

Ankara, keršydama už lapkričio 13 dieną Stambule įvykdytą sprogdinimą, per kurį žuvo šeši žmonės ir 81 buvo sužeistas, nuo sekmadienio pradėjo antskrydžius, kurie yra "Operacijos „Claw-Sword“ dalis.

Anot turkų, per reidus buvo taikytasi į uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK), kurią Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos yra įtraukusios į teroristinių grupuočių sąrašą, ir Sirijos šiaurėje veikiančių kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG), kuriuos Ankara laiko PKK atšaka, bazes.

Abi kurdų grupuotės paneigė atsakomybę už išpuolį Stambule.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį pareiškė, kad jo šalis yra labiau nei bet kada pasiryžusi apsaugoti savo sieną su Sirija nuo kurdų pajėgų atakų.

Pasak R. T. Erdogano, turkų sausumos operacija prieš šias pajėgas prasidės „patogiausiu metu“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją