Džengdžou miesto centro gyventojai negali išvykti iš teritorijos, nebent jų COVID-19 testas būtų neigiamas ir jie gautų valdžios institucijų leidimą. Be to, jiems patariama nepalikti savo namų, „nebent tai būtų būtina“, pranešė vietos valdžia.

Nuo penktadienio vidurnakčio penkias dienas truksiantys apribojimai palies daugiau nei 6 mln. žmonių – maždaug pusę miesto gyventojų.

Trečiadienį vėlai vakare paskelbtame vyriausybės pranešime taip pat reikalaujama, kad aštuonių rajonų gyventojai penkių dienų laikotarpiu kasdien atliktų nukleino rūgšties tyrimą.

Įsakymas priimtas po to, kai didžiuliame šiame mieste esančiame „iPhone“ gamyklos komplekse kilo smurtiniai protestai.

Kilus protrūkiams darbuotojų bendrabučiuose, Taivano technologijų milžinei „Foxconn“ priklausančioje gamykloje jau daugiau kaip mėnesį taikomi COVID-19 apribojimai.

Didžiulė gamykla, kurioje dirba apie 200 tūkst. darbuotojų, veikia „uždarojo ciklo“ principu.

Kiek anksčiau kinų socialinėje žiniasklaidoje pasirodė vaizdo įrašų, kaip panikuojantys darbuotojai palieka gamyklą

Internete jie skundėsi prastomis sąlygomis ir turėjo darbuotojų miestelį palikti pėsčiomis, kad išvengtų kelionių apribojimų.

Džengdžou miesto valdžia trečiadienį pareiškė, kad viruso protrūkis mieste „vis dar sunkus ir sudėtingas“.

Kasdienis COVID-19 atvejų skaičius ketvirtadienį šalyje pasiekė rekordines aukštumas nuo pat pandemijos pradžios – 31,444 tūkst. atvejų, iš kurių 27,517 tūkst. buvo besimptomiai, pranešė Nacionalinis sveikatos biuras.

Palyginti su visa Kinijos populiacija – 1,4 mlrd. gyventojų – tai nėra daug, tačiau daugiau nei balandžio viduryje, kai buvo fiksuojami iki tol didžiausi skaičiai, o Šanchajuje paskelbtas karantinas.

Džengdžou ketvirtadienį užregistruoti 675 nauji susirgimo atvejai, kurių didžioji dauguma buvo besimptomiai.

Kinijoje – rekordinis COVID-19 atvejų paros prieaugis

Pastarąją parą Kinijoje nustatyta daugiausiai naujų COVID-19 atvejų nuo pandemijos pradžios.

Nacionalinio sveikatos biuro duomenimis, patvirtinti 31 444 nauji susirgimo atvejai, iš kurių 27 517 buvo besimptomiai.

Nors šie skaičiai yra palyginti nedideli, turint omenyje, kad Kinijoje gyvena apie 1,4 mlrd. žmonių, šalyje taikoma vadinamoji „nulinė“ COVID-19 politika, pagal kurią net ir dėl mažiausių infekcijos protrūkių ištisuose miestuose įvedinėjami itin griežti karantinai. Ši priemonė kelia vis didesnį vietos gyventojų nepasitenkinimą.

Ankstesnis paros infekcijų antirekordas fiksuotas balandžio viduryje, kai per 24 val. susirgo 29 317 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją