Masinės šaudynės Česapiko mieste įvyko prieš pat amerikiečiams švenčiant Padėkos dieną ir po savaitgalį įvykusio ginkluoto išpuolio LGBTQ klube Kolorado valstijoje, ten žuvo penki žmonės. „Česapiko policija patvirtina, kad per šaudymą praėjusią naktį „Walmart“ parduotuvėje žuvo 7 žmonės, įskaitant užpuoliką“, – skelbiama miesto „Twitter“ paskyroje.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad, liudytojų teigimu, šaudymas prasidėjo už parduotuvės, mažiausiai penki sužeistieji buvo nuvežti į ligoninę. Policija nepateikė jokių detalių apie įtariamo šaulio tapatybę ir kaip užpuolikas mirė.

Šaudymas stambios mažmenininkės „Walmart“ parduotuvėje, esančioje maždaug už 240 kilometrų į pietryčius nuo JAV sostinės Vašingtono, įvyko likus mažiau nei 48 valandoms iki amerikiečių visoje šalyje švenčiamos Padėkos dienos. „Tragiška, kad mūsų bendruomenė nukentėjo per dar vieną beprasmišką ginkluoto smurto incidentą, kai šeimos renkasi Padėkos dienai“, – tviteryje parašė Kongreso narys Bobby Scottas iš Virdžinijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją