Kremliaus propagandistai pradėjo skleisti hipotezes, kad Ukrainos kariai siekia įsiveržti į Belgorodo sritį, o kiti rusiški šaltiniai pažymi, jog Rusijos pajėgoms būtina susigrąžinti Charkivo srityje esančio Kupjansko kontrolę, kad sumažintų Kyjivo puolimo grėsmę.

Šie pareiškimai seniai cirkuliuoja tarp karo tinklaraštininkų, kurie kritikuoja Rusijos karinę vadovybę dėl paliktų pozicijų ir ragina susigrąžinti išvaduotas teritorijas Charkivo srityje.

Rusų pareiškimai apie neišvengiamą ukrainiečių ataką prieš Belgorodo sritį yra absurdiški ir skirti tik visuomenei įbauginti, kad žmonės remtų karą, rašo ISW ekspertai.

Ukraina neturi nei strateginio intereso įsiveržti į Rusiją, nei pajėgumų tokio masto puolimui surengti, reziumuoja ekspertai. Tuo tarpu po mobilizacijos paskelbimo ir nesėkmių fronte vis mažiau Rusijos pasienio regionų ir likusios šalies dalies gyventojų pritaria beprasmiam įsiveržimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją