Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis UST spaudos centru.

Operacijoje taip pat dalyvauja nacionalinė policija ir nacionalinė gvardija. Ji surengta siekiant užkirsti kelią ardomajai Rusijos specialiųjų tarnybų veiklai Ukrainoje.

„Turint omenyje ginkluotą Rusijos agresiją, didėja teroro aktų, diversijų, įkaitų paėmimo rizika, ypač didelio piliečių susitelkimo vietose“, - sakoma UST pranešime.

Anot Ukrainos pareigūnų, jų veiksmais siekiama neleisti, kad Kyjivo Pečorų laura būtų naudojama kaip „rusų pasaulio“ kuopelė; patikrinti duomenis, kad Ukrainos stačiatikių bažnyčios patalpose slepiamos diversinės ir žvalgybinės grupės, užsienio piliečiai, laikomi ginklai ir t. t.; apsaugoti gyventojus nuo provokacijų ir teroro aktų.

Anksčiau portalas „rbc.ua“ pranešė, kad Ukrainos teisėsaugos institucijų atstovai tiria vaizdo įrašą iš Kyjivo Pečorų lauros, kuriame Maskvos patriarchato Ukrainos stačiatikių bažnyčios dvasininkai per pamaldas meldžiasi už Rusiją.

Šį įrašą feisbuke paskelbė tėvas Michailas Omelianas iš Ukrainos stačiatikių bažnyčios. Jame girdėti, kaip žmonės gieda: „Skamba, skamba varpas virš Rusijos, bunda motinėlė Rusia“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją