AFP žurnalistas Honiaros mieste sakė, kad drebėjimas truko maždaug 20 sekundžių. Pranešimų apie rimtus pastatų konstrukcinius pažeidimus iškart nebuvo, bet kai kur mieste dingo elektra, žmonės bėgo iš biurų ir traukėsi į aukštesnes vietas. Šalies generalinis prokuroras Johnas Muria socialinėje žiniasklaidoje paskelbė jo biure iš didelių metalinių dokumentų spintų pažirusių bylų vaizdus.

JAV geologijos tarnyba įvertino žemės drebėjimo stiprumą 7,3 balo. Žemės drebėjimas įvyko gana sekliame 10 kilometrų gylyje, visai netoli Gvadalkanalio salos pietvakarių pakrantės. Įspėjimas apie cunamį buvo paskelbtas Saliamono salų pakrančių zonoje 300 kilometrų atstumu nuo epicentro. „Ties kai kuriomis pakrantėmis gali kilti 0,3–1 metro aukščio virš potvynio lygio cunamio bangos“, - nurodė su Jungtinių Tautų pagalba įdiegta Ramiojo vandenyno cunamių perspėjimo sistema.

Kai kuriuose Papua Naujosios Gvinėjos ir Vanuatu pakrantės regionuose taip pat buvo paskelbtas įspėjimas dėl cunamio bangų iki 30 centimetrų aukščio.

JT duomenimis, 50 kilometrų atstumu nuo epicentro gyvena maždaug 20 tūkst. žmonių. Didžiuliame Saliamono salyne Ramiojo vandenyno pietuose gyvena apie 800 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją