„Raginau Aljanso šalis imtis konkrečių veiksmų įgyvendinant Ukrainos taikos formulę, kuri gali patikimai garantuoti taiką ir teisingumą Ukrainai ir visai euroatlantinei bendruomenei. Taip pat paraginau visus NATO valstybių narių parlamentus pagaliau apsispręsti pripažinti Rusiją teroristine valstybe. Tikiu, kad pamažu pasieksime šį rezultatą – taip Rusija bus suvokiama pasaulyje. Būtent tokia ji tapo. Teroristine valstybe“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Didžioji Britanija perdavė Ukrainai modernizuotų raketų „Brimstone 2“

Didžioji Britanija perdavė Ukrainai modernizuotų itin tikslių raketų „Brimstone 2“. Jų veikimo nuotolis yra dvigubai didesnis negu pirmosios kartos „Brimstone“, kurių Ukraina gavo anksčiau.

Kaip praneša laikraštis „The Daily Telegraph“ ir projekto „Ukraine Weapons Tracker“ atstovai, Ukraina gavo pažangių raketų, kuriuose sumontuota lazerinė nutaikymo sistema. Jungtinės Karalystės karinės oro pajėgos jas paleidžia iš naikintuvų „Tornado“ ir „Typhoon“, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos kaip mobilius paleidimo įrenginius naudoja sunkvežimius.

Žiniasklaidos duomenimis, vienos „Brimstone 2“ kaina – apie 200 tūkst. eurų. Iš orlaivio paleista raketa nuskrieja 60 kilometrų, o nuo antžeminių platformų – 12 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės