„Ši žiema Ukrainoje kels pavojų milijonų žmonių gyvybei“, – pareiškė žurnalistams PSO Europos regiono biuro direktorius Hansas Kluge, lankydamasis Kyjive.

„Paprastai tariant, pagrindinis šios žiemos klausimas bus, kaip ją išgyventi“, – pridūrė jis.

Žala, kurią patyrė Ukrainos energetikos infrastruktūra dėl daugybės raketų smūgių, „jau daro triuškinamą poveikį sveikatos priežiūros sistemai ir žmonių sveikatai“, – sakė H. Kluge.

Anot jo, nuo vasario, kai Rusija pradėjo savo invaziją, PSO yra užfiksavusi daugiau kaip 700 atakų prieš Ukrainos sveikatos priežiūros įstaigas.

Jis pabrėžė, kad yra „akivaizdžiai pažeidžiama“ tarptautinė humanitarinė teisė.

„Tęsiamos atakos prieš sveikatos priežiūros ir energetikos infrastruktūrą reiškia, kad šimtai ligoninių ir sveikatos priežiūros įstaigų nebegali veikti visu pajėgumu“, – sakė H. Kluge.

„Mūsų skaičiavimais, dar 2–3 mln. žmonių paliks savo namus ieškodami šilumos ir saugumo“, – įspėjo jis.

„Jiems grės išskirtinės sveikatos problemos, įskaitant kvėpavimo takų infekcijas, tokias kaip COVID-19, plaučių uždegimas, gripas, taip pat didelė difterijos ir tymų rizika nepakankamai vakcinuotų gyventojų grupėse.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją