Iraną jau du mėnesius drebina protestai, kuriuos sukėlė 22 metų kurdų kilmės iranietės Mahsos Amini mirtis. Moteris mirė areštinėje praėjus kelioms dienoms po to, kai ją suėmė moralės policija už tai, kad ji, kaip įtariama, pažeidė griežtą šalies moterų aprangos kodą.

Irano „Revoliucinės gvardijos korpusas vėl bombardavo Irano kurdų partijas“, pranešė Irako Kurdistano kovos su terorizmu departamentas, nenurodydamas, ar buvo aukų.

Irano Kurdistano demokratinė partija (PDKI) teigė, kad Iranas į ją taikėsi raketomis ir dronais kamikadzėmis Kojos ir Džedžnikano miestuose netoli Irako Kurdistano sostinės Arbilio.

„Šie beatodairiški išpuoliai vyksta tuo metu, kai teroristinis Irano režimas nesugeba sustabdyti (Irano) Kurdistane vykstančių demonstracijų“, – teigė seniausia Irano kurdų partija PDKI.

Irano kurdų nacionalistų grupuotė „Komala“ teigė, kad smūgiai taip pat buvo nukreipti į jos objektus Šiaurės Irake.

„Šiąnakt islamo režimas vėl užpuolė mūsų būstinę. Buvome kruopščiai pasiruošę tokio pobūdžio išpuoliams ir šiuo metu neturime jokių nuostolių“, – rašoma jų socialiniame tinkle „Twitter“.

Jungtinių Valstijų centrinis štabas (CENTCOM), prižiūrintis JAV karines operacijas Vidurio Rytuose, pasmerkė „neteisėtus“ Irano smūgius netoli Arbilio.

„Smerkiame šio vakaro Irano tarpvalstybinius raketų ir nepilotuojamų orlaivių smūgius“, – sakoma CENTCOM vado generolo Michaelo Kurillos (Maiklo Kurilos) pareiškime.

„Tokios beatodairiškos ir neteisėtos atakos kelia pavojų civiliams gyventojams, pažeidžia Irako suverenitetą ir kelia grėsmę sunkiai iškovotam Irako ir Vidurio Rytų saugumui bei stabilumui“, – teigiama jame.

Irako valstybinė naujienų agentūra INA anksti pirmadienį taip pat pranešė apie išpuolius, nurodydama „Irano raketų ir dronų smūgius“ prieš „tris Irano opozicijos partijas (Irako) Kurdistane“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją