Dar niekada nebuvo taip, kad kuris nors JAV prezidentas ant gimtadienio torto užsidėtų 80 žvakučių, o J. Bideno pasiekta riba turės neabejotinų pasekmių, jam svarstant galimybę vėl kandidatuoti 2024 metais.

Pats JAV prezidentas juokauja apie didįjį 80. „Net negaliu nusakyti savo amžiaus, – sakė jis televizijai MSNBC. – Net negaliu jo ištarti.“

Į klausimus apie tai, ar sieks perrinkimo, kuris leistų jam būti valdžioje, iki kol jam sukaks 86 metai, jis atsako dviem žodžiais: „Stebėkite mane.“

Baltieji rūmai negalėjo atskleisti jokių gimtadienio šventimo planų, daugiau dėmesio skyrę pasiruošimui šeštadienį vykusioms J. Bideno anūkės vestuvėms.

Šios vestuvės – precedento neturėjusi ceremonija, kurios metu žiniasklaidos atstovai negalėjo dalyvauti. Tai pirmas kartas, kai bet kurio prezidento anūkė susituokė Baltuosiuose rūmuose.

28 metų Vašingtone gyvenanti teisininkė susituokė su 25 metų Peteriu Nealu (Piteriu Nilu), baigusiu teisės studijas, pietinėje rūmų pievelėje per 11 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku vykusią ceremoniją, kurios liudininkais buvo apie 250 svečių, pranešė Baltieji rūmai.

Pagal naujienų agentūros AFP iš toli darytas nuotraukas, teritorija buvo išpuošta baltomis gėlėmis, kurias galėjo matyti eilėmis surikiuoti kviestiniai svečiai.

N. Biden yra prezidento sūnaus Hunterio Bideno (Hanterio Baideno) dukra.

„Didžiuojamės, kad ji pasirinko Peterį savo vyru, ir mums didelė garbė pasveikinti jį mūsų šeimoje, – sakoma prezidento ir pirmosios ponios Jill Biden (Džil Baiden) pareiškime. – Linkime jiems dienų, kupinų juoko, ir meilės, kuri su kiekvienais metais vis stiprėtų“.

Prezidento kanceliarija nepateikė daug detalių apie šias vestuves, kurios laikytos griežtai privačiomis ir yra uždaros žiniasklaidai.