Sofijos prokuratūros atstovė spaudai Siyka Mileva naujienų agentūrai AFP sakė, kad „penkiems žmonėms buvo pateikti kaltinimai“ dėl „logistinės“ pagalbos vienam iš įtariamųjų pabėgti.

Vietos televizijos kanalai pranešė, kad trys iš šių asmenų yra iš Moldovos, o ketvirtas – iš neįvardytos arabų šalies. Apie penktąjį asmenį informacijos nebuvo pateikta.

Išvakarėse Turkijos teismas nurodė skirti kardomąjį kalinimą 17 įtariamųjų, įskaitant sirę, dėl įtariamų sąsajų su sprogdinimu Stambule.

Stambulo teismas 17 įtariamųjų skyrė kardomąjį kalinimą dėl kaltinimų „valstybės vienybės griovimu“, „tyčiniu nužudymu“ ir „tyčiniu pasikėsinimu nužudyti“, pranešė naujienų agentūra „Anadolu“.

Vyriausybė dėl praėjusį sekmadienį įvykdyto išpuolio apkaltino uždraustą Kurdistano darbininkų partiją (PKK), kurią Ankara ir jos Vakarų sąjungininkės yra įtraukusios į teroristinių grupuočių sąrašą.

Tarp aukų buvo dvi devynerių ir 15 metų mergaitės.

PKK ir jos Sirijos atšaka YPG neigė, kad yra su tuo susijusios. Atsakomybės už išpuolį neprisiėmė nė vienas asmuo ar grupuotė.

Turkijos policija Stambulo priemiestyje sučiupo pagrindinę įtariamąją Alham Albashir – sirę, kuri, kaip teigiama, dirbo kurdų kovotojams.

Pranešama, kad A. Albashir per tardymą prisipažino padėjusi bombą.

A. Albashir teigė, kad prie PKK prisijungė dėl savo vaikino įtakos, o po to, kai su juo išsiskyrė, toliau palaikė ryšius su šia grupuote, teigė agentūra.

Šis išpuolis buvo daugiausiai aukų pareikalavęs per pastaruosius penkerius metus ir sukėlė karčius prisiminimus apie 2015–2017 metais visoje šalyje vykdytą sprogdinimų bangą, dėl kurios daugiausia kaltinami kurdų kovotojai ir „Islamo valstybės“ džihadistai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją