Pasak saugumo šaltinių, dykumoje esantį postą netoli Kirkuko Šiaurės Irake prieš aušrą užpuolė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėję augumo šaltiniai teigė, kad IS kovotojai Dibiso rajone paėmė karių ginklus bei ryšio priemones ir pasišalino iš įvykio vietos.

Tai buvo pirmas toks išpuolis per kelis mėnesius. Sausį IS ginkluoti užpuolikai įsiveržė į kareivines rytinėje Dijalos provincijoje, nužudė sargybinį ir nušovė 11 miegančių karių.

Kirkuko gubernatorius Rakanas Saeedas al Jiboury (Rakanas Saidas Džiburis) naujienų agentūrai AP sakė, kad naujausias išpuolis yra „saugumo pajėgų aplaidumo ir nepakankamo rūpestingumo rezultatas“.

Jis pridūrė, kad išpuolis įvykdytas vietovėje, kurioje valdžia padalinta tarp Irako kariuomenės ir kurdų pešmergų pajėgų, „todėl nėra jokio koordinavimo, ir (IS) tuo naudojasi“.

2014 metais IS kovotojai užėmė dideles Irako ir Sirijos teritorijos dalis ir pasiskelbė nauju musulmonų „kalifatu“. 2017-aisiais jie buvo sutriuškinti Irake, o po dvejų metų – Sirijoje, tačiau judėjimo „miegančios kuopelės“ vis dar vykdo pavienius išpuolius abiejose šalyse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją