Jis pats klaidas pripažįsta. Paklaustas, ar pyksta dėl jų ant savęs, CDU politikas laikraščiui „Handelsblatt“ sakė: „Žinoma. Nenorėjome to matyti. Tai galioja mums visiems.“

Jis prisiminė, kaip būdamas Vokietijos vidaus reikalų ministru pirmojoje A. Merkel vyriausybėje 2005–2009 m., su savo kolega iš Rusijos aptarinėjo, kaip kartu kovoti su islamistų terorizmu.

„Galėjau pažvelgti į tai, ką Rusija darė Čečėnijoje. Arba įsiklausyti į tuometinį Lenkijos prezidentą Lechą Kaczynskį“, kuris po Rusijos invazijos į Gruziją perspėjo: „Pirmiausia Gruzija, tada Ukraina, tada Moldova, tada Baltijos šalys ir tada Lenkija. Jis buvo teisus“, – sakė W. Schäuble.

Kalbėdamas apie buvusią kanclerę A. Merkel, krikščionių demokratų politikas išreiškė nusistebėjimą jos atkaklumu, kai „net ir dabar, kalbant apie Rusiją, ji negali pasakyti, jog padarėme klaidų“.

Išvardindamas didžiuosius Vokietijos Federacinės Respublikos kanclerius, W. Schäuble paminėjo Konradą Adenauerį, Willį Brandtą ir Helmutą Kohlį. Į klausimą, ar sąrašas baigtas, atsakė: „Kol kas jis baigtas. Ar Merkel bus priskirta prie didžiųjų kanclerių, galbūt dar per anksti galutinai spręsti“.

Krikščionis demokratas W. Schäuble ilgą laiką buvo laikomas galimu kandidatu į Vokietijos kanclerio postą, tačiau niekada nekandidatavo.

Stebėtojai manė, kad jis turi šansų išstumti H. Kohlį arba vėliau A. Merkel per pabėgėlių krizę.

„Handelsblatt“ paklaustas, ar nesigaili, kad nebandė to daryti, jis atsakė: „Nesąmonė! Visada buvau įsitikinęs, kad CDU neturi atstatydinti savo pačios vyriausybės vadovo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją