„Šiandien įvyko tai, apie ką perspėjome seniai. Teroras neapsiriboja mūsų valstybių sienomis. Rusijos raketos pataikė į Lenkiją.

Kiek kartų Ukraina yra sakiusi, kad teroristinė valstybė neapsiribos mūsų šalimi? Tik laiko klausimas, kada Rusijos teroras tęsis toliau. Kuo ilgiau Rusija jausis nebaudžiama, tuo daugiau grėsmių bus visiems, kuriuos gali pasiekti Rusijos raketos“, – sako Ukrainos prezidentas.

Tai, anot jo, tai ataka prieš NATO kolektyvinį saugumą.

„Tai labai reikšmingas eskalavimas. Turime veikti. Dabar noriu pasakyti visiems mūsų broliams ir seserims lenkams: Ukraina visada jus palaikys! Teroras žmonių neišlaisvins! Pergalė įmanoma, kai nėra baimės! Jūs ir aš jo neturime. Rusija priešinasi pasauliui. Rusija terorizuoja mus ir visus, kuriuos tik gali pasiekti. Padarykime viską, kad ją sustabdytume!“, – pabrėžiama V. Zelenskio kreipimesi.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba tviteryje taip pat rašė, kad jo šalis solidarizuojasi su Lenkija ir yra pasiruošusi suteikti visą reikiamą paramą.

„Kolektyvinis atsakas į Rusijos veiksmus privalo būti stiprus ir principingas“, – teigė D. Kuleba.

Jo teigimu, neatidėliotini veiksmai yra šie: „NATO viršūnių susitikimas, kuriame dalyvautų Ukraina, siekiant sukurti tolesnius bendrus veiksmus, kurie priverstų Rusiją pakeisti savo kursą. Taip pat, aprūpinant Ukrainą moderniais orlaiviais, tokiais kaip F-15 ir F-16, oro gynybos sistemomis, kad galėtume perimti bet kokias Rusijos raketas. Šiandien apsaugoti Ukrainos dangų reiškia apsaugoti NATO“, – teigia D. Kuleba.

Du žmonės žuvo per sprogimą fermoje Lenkijos Pševoduvo kaime, esančiame netoli sienos su karo nuniokota Ukraina, tačiau sprogimo priežastis vis dar neaiški, vietos ugniagesių tarnybos atstovas pranešė agentūrai dpa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)