Tačiau įsiutusiai RT korespondentei Marijai Finošinai teko nusivilti - AP žurnalistai paprašė ją išeiti iš patalpos.

Incidento videoįrašą M. Finošina publikavo savo „Telegram“ kanale.

„AP komanda sėdi spaudos centre šalia mūsų, už sienelės, būtų gaila neužsukti. Paprašiau pasakyti pavardes tų paslaptingų „Indonezijos pareigūnų“, kuriais žurnalistai rėmėsi savo „naujienoje“, – man parodė duris“, – parašė ji.

Videomedžiagoje matyti, kaip G20 aukščiausiojo lygio susitikimo metu M. Finošina užeina į patalpą pas AP žurnalistus ir teiraujasi, kokios pavardės valdininkų, kuriais jie rėmėsi naujienoje apie S. Lavrovo hospitalizavimą.

Jos pašnekovai pasidomėjo, iš kur ji. M. Finošina nepasakė esanti iš propagandinio RT kanalo, tad AP korespondentai M. Finošinos paprašė išeiti.

Rusija pirmadienį „kaip aukščiausio lygio klastotę“ paneigė pranešimus, kad užsienio reikalų ministras S. Lavrovas buvo paguldytas į ligoninę per savo vizitą Indonezijoje, kur vyksta Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimas.

Kaip vėliau patikslino AP, Indonezijos valdžios institucijos pirmadienį pranešė, kad S. Lavrovas apsilankė ir vėliau išvyko iš Balio ligoninės prieš saloje vykstantį G-20 aukščiausiojo lygio susitikimą.

Balio gubernatorius sakė, kad 72 metų S. Lavrovas buvo nuvežtas į didžiausią salos ligoninę „sveikatos patikrinimui“.

„Jis išvyko iš ligoninės po trumpo patikrinimo, jo sveikatos būklė yra gera“, – sakė gubernatorius.

Indonezijos sveikatos apsaugos ministerijos sveikatos paslaugų valdymo direktorius taip pat patvirtino, kad S. Lavrovas apsilankė ligoninėje „pasitikrinti sveikatos“.

Keturi Indonezijos vyriausybės ir medicinos pareigūnai anksčiau agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad S. Lavrovas buvo gydomas provincijos sostinės Denpasaro ligoninėje.

Du iš šių žmonių sakė, kad S. Lavrovas kreipėsi dėl širdies ligos, o vienas iš jų vėliau sakė, kad jis grįžo į savo viešbutį.

Visi šie pareigūnai atsisakė būti įvardyti, nes neturėjo įgaliojimų viešai aptarinėti šio klausimo.

S. Lavrovas antradienį paliko Balyje vykstantį G-20 aukščiausiojo lygio susitikimą, pranešė Rusijos valstybinės naujienų agentūros.

Ukrainos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Serhijus Kislica ironiškai pakomentavo šią informaciją.

Apie tai praneša „Europeiskaja pravda“.

„Skelbiama, kad S. Lavrovas išvyko iš G-20 susitikimo Balyje. Jeigu tai tiesa, susitikimas ne tik taps G-19 viršūnių susitikimu, bet ir bus pagerinti ankstesni rusiškos diplomatijos greičio rekordai tarptautinėse arenose“, – tviteryje parašė S. Kislica.


Prie žinutės jis pridėjo Balyje padarytą nuotrauką, kurioje S. Lavrovas vilki marškinėlius su Ukrainos herbu.

Rusijos žiniasklaida antradienį dieną pranešė, kad Rusijos užsienio reikalų ministras, šiais metais vadovavęs į dvi dienas truksiantį Didžiojo dvidešimtuko viršūnių susitikimą išvykusiai delegacijai, iš Indonezijos išskrido jau pirmąją susitikimo dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją