Pagrindinis Virdžinijos universiteto (UVA) miestelis Šarlotsvilyje buvo uždarytas, kol sraigtasparniai ir policijos pareigūnai ieškojo šaulio, kuris laikomas „ginkluotu ir pavojingu“, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė švietimo įstaigos ekstremaliųjų situacijų valdymo biuras.

UVA prezidentas Jimas Ryanas išplatintame pranešime teigia, kad yra įtariama, jog universiteto studentas Christopheris Darnellas Jonesas jaunesnysis surengė šaudynes universiteto miestelyje.

„Tai traumuojantis incidentas visiems mūsų bendruomenės nariams, todėl šiandien atšaukiame paskaitas“, – sakė J. Ryanas.

Jis pridūrė, kad studentams ir visam fakultetui bus teikiamos konsultacijos ir psichologinė pagalba.

Skelbiama, kad Aidaho valstijos policija pirmadienį tiria kitą nelaimę, kai išvakarėse keturi studentai buvo rasti negyvi namuose netoli kito universiteto miestelio, kaip manoma, „tapę nužudymo aukomis“.

Policijos pareigūnai sureagavo į iškvietimą dėl sąmonės netekusio asmens Moskou mieste, esančiame netoli Aidaho universiteto miestelio.

„Atvykę pareigūnai aptiko keturis mirusius asmenis“, – teigiama policijos pranešime.

„Su giliu liūdesiu dalinuosi su jumis, kad universitetui šiandien buvo pranešta apie keturių Aidaho universiteto studentų, gyvenančių už universiteto miestelio ribų, kaip manoma, nužudymo aukų, mirtį“, – rašoma Aidaho universiteto prezidento Scotto Greeno pranešime.

Tuo metu netoli didžiausio Mičigano miesto Detroito policija anksti pirmadienį apieškojo Ouklando universitetą, „persekiodama du ginkluotus įtariamuosius universiteto miestelyje“, sakoma švietimo įstaigos „Twitter“ pranešime, kuriame ji ragino studentus ir dėstytojus laikytis atokiau.

Šaudynės švietimo įstaigose yra nerimą kelianti smurto panaudojant šaunamuosius ginklus bangos dalis Jungtinėse Valstijose. Šalyje pastaraisiais metais smarkiai padaugėjo šaunamųjų ginklų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją