Penktadienį jie įžengė į miestą. Visgi Chersono miesto gyventojai paraginti likti namuose, kol ten bus ieškoma paskutinių Rusijos karių.

Kaip rašo „Sky News“, su tokiu raginimu į gyventojus penktadienį kreipėsi Chersono srities taryba.

Prieš tai Maskva paskelbė, kad jos pajėgos baigė pasitraukimą iš šio miesto teritorijos.

Kiek vėliau socialiniuose tinkluose pradėjo plisti nuotraukos, kuriose matyti miesto centre plevėsuojanti Ukrainos vėliava. Pasirodė ir pranešimų, kad į miestą jau įžengė Ukrainos kariai.

Nors Rusijos karinė vadovybė pasitraukimą motyvavo logistinėmis problemomis, manoma, kad tai daryti buvo suskubta dėl to, nes miesto link artėjo pastaruoju metu itin sėkmingą kontrpuolimą vykdančios Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Chersonas buvo pirmasis didelis Rusijos kariuomenei kritęs miestas po plataus masto karo Ukrainoje pradžios. Maskvos pajėgų pasitraukimas iš šio miesto teritorijos laikomas dideliu pralaimėjimu Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Kyjivas Rusijos deklaruotą atsitraukimą iš Ukrainos pietuose esančio Chersono miesto penktadienį pavadino dar vienu svarbiu kariniu pasiekimu teritorijoje, kurią Maskva tvirtino aneksavusi.

„Ukraina šiuo metu laimi dar vieną svarbią pergalę ir įrodo, kad... laimės, nesvarbu, ką sako ar daro Rusija“, – socialinėje žiniasklaidoje parašė ukrainiečių užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Rusija penktadienį paskelbė baigusi pajėgų išvedimą iš vakarinio Dnipro upės kranto. Anksčiau, Ukrainai vykdant puolimą, Maskva sakė priėmusi „sudėtingą sprendimą“ pasitraukti.

„Šiandien 5 val. ryto Maskvos laiku (2 val. GMT laiku) buvo baigtas Rusijos kariuomenės perkėlimas į kairįjį Dnipro upės krantą. Dešiniajame krante neliko nė vieno karinės technikos vieneto ir ginklų“, - sakoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

Apie ketinimus trauktis iš Chersono Rusija oficialiai informavo trečiadienį. Nors šios šalies karinė vadovybė pasitraukimą motyvavo logistinėmis problemomis, manoma, kad tai daryti suskubta dėl to, kad miesto link artėja pastaruoju metu itin sėkmingą kontrpuolimą vykdančios Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį pareiškė, kad jei Rusija pasitrauks iš Chersono, tai bus „dar viena Ukrainos pergalė“. „Matome, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo išstumti Rusijos pajėgas ir išlaisvinti teritoriją, – Romoje kalbėjo J. Stoltenbergas. – Tai drąsių Ukrainos karių laimėjimai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)