„Turime pamatyti, kaip artimiausiomis dienomis klostysis situacija vietoje. Tačiau aišku tai, kad Rusija patiria didelį spaudimą, ir jei ji pasitrauks iš Chersono, tai bus dar viena Ukrainos pergalė“, – sakė jis Romoje.

Ketvirtadienį Ukraina pranešė, kad jos pajėgos atkovojo 12 kaimų pietiniame Chersono regione, kitą dieną po to, kai Rusija įsakė savo kariams pasitraukti iš to paties pavadinimo miesto.

„Matome, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo išstumti Rusijos pajėgas ir išlaisvinti teritoriją, – sakė J. Stoltenbergas. – Tai drąsių Ukrainos karių laimėjimai“.

„Tuo pat metu beprecedentė parama, kurią suteikė NATO sąjungininkės, taip pat ir Italija, kiekvieną dieną keičia padėtį mūšio lauke ir tebėra gyvybiškai svarbi Ukrainos pažangai“, – sakė J. Stoltenbergas po pirmojo gyvo susitikimo su Italijos ministre pirmininke Giorgia Meloni, pradėjusia eiti pareigas spalio pabaigoje.

Tarp jos vyriausybės sąjungininkų yra daug Maskvai simpatizuojančių asmenų, nors ji pati ne kartą pabrėžė remianti Ukrainą ir sankcijas Rusijai.

G. Meloni teigė, kad vienas iš jos prioritetų – stengtis stiprinti aljansą, kad jis „gebėtų dar geriau reaguoti į grėsmės, kylančias iš visų pusių“.

„Aljansas yra būtinas mūsų šalių saugumui ir klestėjimui“, – sakė ji žurnalistams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją