„Manau, kad Elono Musko bendradarbiavimą ir/arba techninius ryšius su kitomis šalimis verta išnagrinėti“, – pareiškė J. Bidenas, po ilgos pauzės atsakydamas į žurnalisto klausimą.

„Ar jis daro ką nors nederama, ar ne, aš nekeliu prielaidų... Tai viskas, ką pasakysiu“, – pridūrė J. Bidenas.

Praėjusį mėnesį pasirodė pranešimų, kad prezidento administracija svarsto galimybę patikrinti E. Musko 44 mlrd. JAV dolerių (43,8 mlrd. eurų) vertės „Twitter“ perėmimą nacionalinio saugumo požiūriu, iš dalies dėl to, kad įsigijimą remia svarbi investuotojų grupė.

Tarp investuotojų yra Saudo Arabijos princas Alwaleedas bin Talalas ir Kataro valstybės turto fondas.

Du JAV senatoriai paragino patikrinti „Twitter“ sandorį, kad platforma nepasiektų vartotojų informacijos, galinčios sukelti pavojų žmogaus teisių aktyvistams ir Saudo Arabijos vyriausybės kritikams.

„Turėtume susirūpinti, kad Saudo Arabija, kuri yra aiškiai suinteresuota slopinti politines kalbas ir daryti įtaką JAV politikai, dabar yra antra pagal dydį vieno pagrindinių socialinės žiniasklaidos platformų savininkė“, – sakė Konektikutui attsovaujantis senatorius Chrisas Murphy.

Be to, nepaisydamas Maskvos invazijos į Ukrainą, E. Muskas laikosi, kaip vertinama, palankios viešos pozicijos Vladimiro Putino atžvilgiu, visų pirma atkartodamas Rusijos prezidento pasisakymus apie konfliktą.

Turtingiausias pasaulio žmogus taip pat sukėlė abejonių užsimindamas, kad savarankiška Taivano sala turėtų tapti Kinijos dalimi. Pekino pareigūnai tokią poziciją sveikino, tačiau taivaniečius ji labai supykdė.

Kritikai atkreipia dėmesį į pramoninius ryšius, siejančius E. Muską su Kinija, didėjant įtampai tarp jos ir Jungtinių Valstijų.

Magnato bendrovė „Tesla“, gaminanti elektrinius automobilius, savo gamykloje Šanchajuje iki rekordinio lygio padidino gamybos apimtis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją