Šią savaitę įvesta naująja taisykle moterys dar labiau išstumiamos iš viešųjų erdvių. Jau anksčiau joms buvo uždrausta keliauti be lydinčio vyro, įsakyta ne namuose dėvėti hidžabą ar burką. Didžiojoje šalies dalyje taip pat jau daugiau kaip metus paauglės negali lankyti mokyklų.

„Pastaruosius metus ir tris mėnesius labai stengėmės viską sutvarkyti“, – sakė Dorybių skatinimo ir ydų prevencijos ministerijos atstovas Mohammadas Akifas Sadeqas Mohajiras.

„Tačiau vis tiek kai kur – iš tikro turime sakyti, kad daug kur – taisyklės buvo pažeidinėjamos, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė jis. – [Vyrai ir moterys] būdavo kartu, hidžabo [taisyklių] nebūdavo laikomasi. Štai kodėl kol kas priimtas šis sprendimas.“

Naujienos nuvylė moteris ir parkų operatorius, daug investavusius į šiuos objektus.

„Nėra mokyklų, nėra darbo... Bent jau turėtume turėti vietą maloniai praleisti laiką“, – sakė Wahidos vardu prisistačiusi moteris, pro restorano langą stebėjusi šalia esančiame parke žaidžiančius savo vaikus.

Prie kito staliuko sėdėjusi 21 metų Raihana, kuri universitete studijuoja islamo teisę, atvyko į šį parką praleisti dienos su seserimis.

„Mes pavargome būti namie“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją