Apie valdininko žūtį pranešė rusas karo žurnalistas Semionas Pegovas, tinklaraštininkas Borisas Rožinas ir valstybinė RT televizija. Kol kas nepranešama įvykio detalių. S. Pegovas rašo, kad katastrofa įvyko prie Heničesko.

K. Stremousovo pareiškimus apie situaciją Chersono srityje aktyviai citavo rusiški prokremliški leidiniai. Lapkričio 9-ąją, apie vidurdienį „RIA Novosti“ išpublikavo pranešimą su K. Stremousovo komentaru. Paskutinis pranešimas jo asmeniniame „Telegram“ kanale išpublikuotas lapkričio 9-osios ryte, 8 val.

Informaciją apie jo mirtį rusų valstybinei naujienų agentūrai TASS patvirtino ir okupacinės administracijos spaudos tarnyba.

„Informacija teisinga, asmeniškai žinau. Autoįvykis. Apie aplinkybes – vėliau“, – cituoja „Interfax“ nevyriausybinės Krymo savanorių organizacijos „Dobro mira“ vadovą Valerijų Petrusevičių.

„Mirė Kirilas Sergejevičius Stremousovas“, – per platformą „Telegram“ pranešė Rusijos aneksuoto Krymo vadovas Sergejus Aksionovas ir pavadino jį „tikru kovotoju“ ir „Rusijos patriotu“.

S. Aksionovas nenurodė K. Stremousovo mirties priežasties.

Pasak TASS, vadinamasis „Chersono srities sveikatos apsaugos ministerijos vadovas“ teigė, kad eismo įvykio vietoje dirba medikai, oficialios informacijos apie K. Stremousovo mirtį nėra.

Chersono regiono tarybos pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurijus Sobolevskis naujienų agentūrai „Suspilne“ sakė, kad informacija apie K. Stremousovo mirtį gali būti inscenizacija.

Ukrainos generalinė prokuratūra rugsėjo pabaigoje informavo V. Stremousovą, kad jis įtariamas kolaboravimu.

Kyjivo pajėgos, pasiekusios didelių laimėjimų Ukrainos rytuose ir pietuose, ruošiasi įnirtingam mūšiui, kad susigrąžintų pagrindinį regiono miestą Chersoną ir aplinkines vietoves dešiniajame Dnipro krante.

Miestas, kuriame iki karo gyveno apie 288 000 žmonių, buvo vienas pirmųjų, užimtų Maskvos pajėgų po to, kai Vladimiras Putinas vasario mėnesį pasiuntė karius per sieną. Jo susigrąžinimas būtų svarbi pergalė Kyjivui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)