Iš Tenesio valstijos kilusį 45 metų E. Troellą nežinomi užpuolikai nužudė jo automobilyje, jam įvažiavus į miesto centre esančio Karados rajono gatvę, kur jis su šeima gyveno.

Užsieniečiai Irake nužudomi retai. Pastaraisiais metais saugumo sąlygos šalyje pagerėjo, net buvo atvertos durys turizmui.

Ambasada atidžiai stebi Irako valdžios institucijų pradėtą tyrimą, tačiau iš pagarbos gedinčiai šeimai atsisako plačiau komentuoti, nurodoma ambasados pranešime.

Vienas Valstybės departamento pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, teigė, kad žuvusysis buvo privatus pilietis, nesusijęs su vyriausybe.

E. Troello mirties ir jo veiklos Irake aplinkybes gaubia paslaptis – jokia grupuotė atsakomybės už nužudymą neprisiėmė, o saugumo pareigūnai atmetė galimybę, kad tai buvo nesėkmingas bandymas pagrobti.

Saugumo pareigūnų tvirtinimu, pirmadienį, kai E. Troellas važiavo gatve savo namų link, staiga kelią jam užkirto vienas automobilis, o kitoje transporto priemonėje buvę užpuolikai amerikietį nušovė.

Pareigūnai taip pat teigė, kad kartu su nužudytuoju transporto priemonėje buvo jo žmona, tačiau ji nenukentėjo. Moters ir poros vaikų buvimo vieta nežinoma.

E. Troellas dirbo kalbų centre Bagdado Hartijos rajone ir, kaip pranešama, buvo įdarbintas amerikiečių nevyriausybinėje organizacijoje „Millennium Relief and Development Services“.

Naujienų agentūra AP bandė susisiekti su pagrindiniu organizacijos biuru šiaurinėje Dahuko provincijoje, tačiau vietos valdžia teigė, kad jis neveikia jau dvejus metus.

Pareigūnai taip pat pranešė AP, kad minėtoji organizacija vykdė su plėtra susijusią veiklą, taip pat krikščioniško misionieriavimo darbą.

Pareigūnai kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, nes nebuvo įgalioti bendrauti su žiniasklaida.

E. Troellas su šeima gyveno nedideliame dviejų aukštų name su nedideliu kiemu. Kaimynystėje pastatus nuomojasi nemažai vietinių ir užsienio įmonių.

Iš vyro anketų socialiniuose tinkluose matyti, kad jis buvo labai religingas ir šeimai atsidavęs žmogus, dažnai skelbdavo nuotraukas su žmona ir trimis mažametėmis dukromis, ypatingą dėmesį skyrė Viduriniams Rytams.

Po 2003-iaisiais pradėtos JAV vadovautos invazijos į Iraką tokie išpuoliai būdavo dažni. 2004 metais Bagdade buvo pagrobti du amerikiečiai, o vėliau ekstremistai paviešino vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kaip jiems nukertamos galvos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją