Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip 21 Rusijos karys skundžiasi vadovybe, palikusia juos apkasuose fronte be maisto ir vandens. Vienas iš vyrų teigia, kad vadai juos pasmerkė „skerdynėms“: „Tris paras nevalgėme, negėrėme, glaudėmės šlapi apkasuose“.

„Vadai pabėgo patys pirmieji: prasidėjo apšaudymas, ir jie dėjo į kojas“, – pasakoja vienas karys. Kitas tikina, kad juos apšaudė ir rusų artilerija: „Savi šaudo į savus“.

„Neikite kariauti, tai ne jūsų karas“, – kitus rusus ragina nelaisvėje atsidūręs mobilizuotasis.

A. Heraščenka pridūrė, kad mobilizuotieji nedalyvavo jokiuose mokymuose, nebuvo jokio karinio parengimo – jie tiesiog vos pašaukti atsidūrė fronte.

Vaizdo įrašai ir nuotraukos su į karo nelaisvę patekusiais kariais publikuojami ir prorusiškų kanalų. Pavyzdžiui, įrašas apie į nelaisvę patekusius rusų karius atsidūrė „Telegram“ kanale „Svodki opolčenija Novorossii“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)